Процес приготування кави відомий всім, хто хоч раз відвідував кафе. Для того щоб створити улюблені багатьма латте і капучіно, лате-макіато з молочною пінкою необхідно використовувати відповідні барні аксесуари. До них відносяться пітчери, джаги або молочники. У такого пристрою багато назв, але зміст один. Це товстостінні невеликі глечики з нержавіючої сталі, які призначаються для збивання молока. А, як відомо, саме посуд з нержавіючої сталі вважається одним з найбільш кращих матеріалів для нагрівання і приготування напоїв.
Який пітчер для молока вибрати?
Головна відмінність всіх пітчерів - це товщина стінок. Тонкостінні молочники допоможуть визначити, чи досягло молоко необхідної температури. Однак таку проблему допоможе вирішити індикатор температури. При цьому товстостінний джаг зможе на довше зберегти температуру рідини всередині. Така властивість пояснюється високою теплопровідністю сталі.
При виборі відповідного молочника необхідно визначитися з формою носика. Адже чим тонше носик, тим витонченіше вийдуть малюнки на поверхні піни. Цю деталь потрібно враховувати всім бариста, які займаються кавовим-артом.
Залежно від ваших потреб необхідно підбирати пітчер відповідного обсягу, який починається від 70 мл і закінчується 1,5 л. Найбільш популярними вважаються молочники об'ємом в 350 мл і 0,5 л. Вони дають можливість приготувати одночасно кілька кавових напоїв, що досить непогано зможе заощадити час бармену. При цьому не забувайте, що пітчер можна заповнити молоком тільки до половини, в іншому випадку воно погано збовтується і може розлитися. Потрібно не забувати, що професійний баріста в своєму арсеналі для зручності роботи повинен мати як мінімум два молочника різного об'єму.
В інтернет-маазіне України «Ларан» ви можете купити підходящий пітчер для молока. Такий аксесуар допоможе правильно приготувати каву, як у кав'ярні, так і в домашніх умовах, при наявності сучасної кавомашини. Крім того, якщо ви купуєте пітчер для особистих потреб, його можна використовувати для збивання крему або для зберігання молока в холодильнику.